INFO

Sosiaalinen mediaFacebook

Puheenjohtaja ja konserttitarjoukset: Heikki Seppänen, 040 804 9317, heikki.seppanen@evl.fi

Yhdistys

Musiikkia linnassa ry on aatteellinen yhdistys, johon voi liittyä jäseneksi taidemusiikista kiinnostunut henkilö. Jäsenmaksu on 20 euroa vuodessa.

Jäsen- ja muihin tiedusteluihin vastaa Musiikkia linnassa ry:n puheenjohtaja.

Säännöt

Musiikkia linnassa ry:n tarkoituksena on sääntöjensä 2 §:n mukaan "... tukea ja edistää korkeatasoisen taiteen, taideteollisuuden ja esittävän taiteen harrastamista ja erilaisten taidetapahtumien järjestämistä Hämeen linnassa ja Hämeen maakunnassa sekä syventää ihmisten kiinnostusta taiteisiin."

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys "... järjestää Musiikkia linnassa konserttitapahtumia sekä esitelmä-, keskustelu-, koulutus- ja tiedotustilaisuuksia, harjoittaa julkaisutoimintaa, tekee esityksiä ja aloitteita sekä antaa lausuntoja."

Yhdistyksen jäseneksi voi liittyä yksityinen henkilö sekä oikeuskelpoinen yhteisö ja säätiö.

Historia

Musiikkia linnassa syntyi, kun pianotaiteilija Tuija Hakkila sai vuonna 1989 Hämeen linna -toimikunnalta toimeksiannon luoda peruskorjattuun keskiaikaiseen linnaan sen toimintoja elävöittävän tapahtuman. Jo saman vuoden syksyllä linnan Kruununleipomossa kajahtivat vanhan musiikin sävelet. Entisen leivintuvan tilat vallannut yleisö oli ihastunut - olihan Hämeen linnaan palannut häivähdys keskiajan, renessanssin ja barokin ajan elämästä ja vapaa-ajan vietosta.

Toimikunta ja Hakkila järjestivät vielä vuonna 1990 Musiikkia linnassa -tapahtumaksi nimetyn konsertin. Seuraavasta vuodesta alkaen järjestelyistä on vastannut yhdistys, Musiikkia linnassa ry. Yhdistys järjestää pääasiassa vanhaan musiikkiin keskittyviä konsertteja eri konserttipaikoissa Hämeenlinnassa. Musiikkia linnassa on maamme vanhin yhtäjaksoisesti järjestetty vanhan musiikin tapahtuma.

Yhteistyössä mukana

Hämeenlinnan kaupunki, Kansallismuseo / Hämeen linna, Verkatehdas, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Sibelius-opisto, Hämeenlinnan järjestösäätiö, Hämeenlinnan Sibelius-seura, Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden.

Kotisivun taustakuva

Arx Tawastehus Occasum versus - teoksesta Erik Dahlbergh, Suecia antiqua et hodierna 1710. Kuparikaiverrus,  Johan van den Aveelen. Kuva, Hämeenlinnan kaupunginmuseo.

© 2023 Musiikkia linnassa - Vanhaa musiikkia ab anno 1989
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita